Doktor Yusuf Bey Amcamla bayramın son günü vefatından 2 saat önce görüşmüştük. Çok rahatsız olmasına rağmen Cuma namazına gitmiş. Çıkışta ise o rahatsızlığına rağmen paltosunu taşımama ne de üç kat merdiven tırmanırken yardım etmeme, ısrarlarıma rağmen onu taşımama izin vermemişti. Tam bir beyefendi ve benim için bir ideol ve gerçek ilim adamıydı.  Rabbim gani gani rahmet eylesin ve onu cennetiyle ödüllendirsin inşallah.

http://www.habergazetesi.com.tr/kose-yazilari/mustafa-genc/5378/merhum-dr-yusuf-taskiran-ve-samsunlularin-bayram-kaybi-/

 Doktor Taşkıran, kalbine yenildi

Doktor Taşkıran, kalbine yenildi

Emekli Sandığı ve Samsun Makine Sanayi doktoru Yusuf Taşkıran, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Taşkıran’ın cenazesi dün gözyaşları arasında toprağa verildi

  Emekli Sandığı ve Samsun Makine Sanayi doktoru, Samsun İlim Yayma Vakfı Kurucu Heyeti Üyesi, Samsun Türk Ocakları Kurucusu Dr. Yusuf Taşkıran, geçirdiği kalp krizi sonucu 91 yaşında hayatını kaybetti. Taşkıran’ın cenazesi, dün Büyük Camii’nde kılınan öğle namazının ardından
Kıranköy Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığını defnedildi.
Büyük Camii’de kıldığı cuma namazının ardından evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Taşkıran’ın cenaze törenine, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Turan Çakır, MHP İl Başkanı Şaban Kılıç, TBMM Müşaviri Erdoğan Tok, AK Parti Atakum Belediye Başkan Aday Adayı Hasan Basri Kurt, İlkadım Kent Konseyi Başkanı ve Haber Gazetesi Yazarı Osman Kara, Canik Belediyesi çalışanları, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Ersin DEMİR 

Haber Gazetesi – 20 Ekim 2013, Pazar

Merhum Dr. Yusuf Taşkıran ve Samsunluların Bayram Kaybı!

 Toplumlarda öyle insanlar vardır ki yoklukları, öldüklerinde hissedilir.

Atalarımız böyleleri için; “ağaç yıkılmayınca yeri belli olmaz” demişlerdir.

Bu insanlar, toplumu sevgi paydasında birleştirir ve cenazelerinde bunu somutlaştırırlar.

Samsunlular geçen cumartesi günü merhum Dr. Yusuf Taşkıran’ın cenazesinde bunu yaşamışlardır.

Cenazesinde her siyasi görüşe mensup Müslümanların saf tuttuğu merhum Dr. Yusuf Taşkıran, mesleğinde olduğu kadar manevi dünyasında da başarılı hizmetler vermiş ender insanlardan biriydi.

O, sırası gelince bir hekim ve edebiyatçı, sırası gelince de bir tarihçi idi.

Okuyan, düşünen ve iddiasız yakın tarihi olayları tahlil eden bir kanaat önderiydi.

Kur’an’a hizmet edenlere ve fakirlere özel ilgi gösteren ender hekimlerden biriydi.

En zor zamanlarında bile dostlarından tebessümü ve yardımı esirgemeyenlerdendi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde öğrencilik yıllarında fakültelerinde mescit açılması için aracı olmasını istediği meşhur kişinin kendisine, “size yardımcı olacağım, ancak bilesiniz ki, bunlardan mescit istemek, papazdan cami istemekten farksızdır” demesini hiç unutmazdı.

İnsanlar vardır, bir insanlığa bedel gibi yaşar.

Kur’an-ı Kerim’de Allah ; “… her kim bir cana (haksızlıkla) kıyarsa bütün insanları öldürmüş gibi olur. Her kim bir canı kurtarırsa bütün insanları kurtarmış gibi olur…” (Maide, 32) buyurmuştur.

Sevgililer Sevgilisi (SAV); “Alimin ölümü, alemin ölümü gibidir” buyurmuşlardır.

Türkiye bu bayramda birçok insanını trafik kazalarında kaybetmiştir. Hem de Suriye iç savaşının yarısı kadar insanını kaybetmiştir. Ölenlere rahmet, yakınlarına ve tüm milletimize sabırlar diliyorum.

Ancak Samsunlular olarak da merhum Dr. Yusuf Taşkıran’ı kaybettik.

Her siyasi görüşten Müslümanların cenazesinde saf tuttuğu ve dua ettiği bir ölüm ve sevda sahibi olmak her babayiğidin harcı değildir.

Bir akademisyen dostumun ifadesiyle, “İşte milletimizin derinliklerinde yaşayan bu damarı yakalamak ve kaybetmemek” gerekir temennisiyle merhuma rahmet, geride bıraktıkları yakınlarına ve bizlere de sabırlar ve güzel ölümler niyaz ediyorum.

Selam ve dua ile…

Mustafa GENÇ – 21.10.2013

Facebook'ta paylaş

Bir cevap yazın